Veilingsite Catawiki haalt 150 miljoen op

Dit artikel delen:
Veiling

Veilingsite Catawiki krijgt een kapitaalsinjectie van 150 miljoen euro van het investeringsfonds Permira. Ook de bestaande aandeelhouder Accel doet mee aan de financieringsronde.

Catawiki is een Nederlandse onlineveilingsite gespecialiseerd in verzamelobjecten, van stripboeken, vinylplaten en horloges tot oldtimers en modeltreintjes. Het bedrijf heeft meer dan 240 eigen experts die de veilingen in goede banen helpen te leiden.

Met het geld van Permira wil Catawiki zijn gebruikersbestand laten groeien door te investeren in technologie, marketing en het inhuren van meer experts in heel Europa. Het kapitaal wordt ook aangewend om de vroege investeerders en werknemers (die in aandelen werden vergoed) te laten uitstappen. 

Voor Catawiki is de investering van Permira ook het signaal om opnieuw te investeren en te groeien. De laatste jaren kende het bedrijf enkele stevige verliesjaren, zo weet het Financieele Dagblad. Daardoor werden de investeringen teruggeschroefd en onder meer het marketingbudget gehalveerd. Ceo Ravi Vora, die in 2018 aan het roer kwam, probeerde het kwaliteitsimago van Catawiki te verbeteren waardoor de toelatingsvoorwaarden om objecten te plaatsen een stuk strenger werden. 

Tien miljoen bezoekers

Catawiki werd in 2008 opgericht door René Schoenmakers en Marco Jansen en heeft nu zo’n 650 werknemers. Het bedrijf startte aanvankelijk als een soort online-catalogus waar verzamelaars hun stripcollecties konden bijhouden, maar begon daarna ook met het veilen van objecten. Zo groeide het uit tot de grootste gecureerde veilingwebsite op internet. Elke maand heeft de site zowat tien miljoen bezoekers en er staan gemiddeld zo’n 65.000 voorwerpen op de site.

De oorspronkelijke verzamelaarssite werd enkele maanden geleden afgesplitst en gaat nu verder onder de naam Lastdodo.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-12-07T10:24:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.