België is nieuwe internetserviceprovider rijker

Dit artikel delen:
Ethernet kabel

België heeft er een nieuwe internetserviceprovider bij die zich specifiek op de zakelijke markt richt: Connect27. De isp wordt bestuurd door Marcel De Beule (ex-Nucleus Connect) en Thomas Woidt (cto van Level27 en oprichter van internet exchange BelgiumIX).

Marcel De Beule ziet alvast opportuniteiten in de Belgische zakelijke markt waar naast de traditionele telecomproviders als Proximus en Telenet onder meer Destiny een sterke speler is. ‘Wij mikken met sd-wan en sase (secure access service edge) uitdrukkelijk op de combinatie van access en cloud', zegt hij. 'Zoals wij het zien, zullen integrators steeds meer de rol van telecomoperator opnemen. Het is dan ook geen toeval dat telco's de afgelopen tijd integrators kochten', aldus De Beule. Orange lijfde bijvoorbeeld BKM en Securelink in. 

Sd-wan komt het best tot zijn recht in kritische omgevingen die sterk afhankelijk zijn van een performante internetverbinding. Connect27 wil hier voor echte redundantie zorgen, waarbij niet alle eieren in dezelfde mand liggen, door bijvoorbeeld een glasvezelconnectie bij de ene partij af te nemen en een vdsl-backup bij een andere. Sase past dan weer eerder in cloud-omgevingen of scenario's met satellietkantoren en veilig werken op afstand. 'Ons platform is ideaal voor de integrator om zijn diensten op aan te bieden. Denk aan een wholesale of reselling pakket dat competitief en operator neutraal is.'

Een van de punten die Connect27 naar voor schuift, is een sterker Service Level Agreement (SLA). Het idee is om de traditioneel hoge uptime sla's van een hostingbedrijf door te trekken naar connectiviteit. Denk dan aan één sla met optimale redundantie en end-to-end-ondersteuning de klok rond.

Hoster Level27 leverde al enkele connectiviteitsdiensten die nu naar Connect27 doorschuiven. Daarnaast kan Level27 prat gaan op (hosting)referenties bij onder meer Assurcard, Westtoer, Inventis, Ausy, RCA, Pukkelpop, Tobania en AB.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-03-05T09:59:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.