Beeld Chinese versie van LinkedIn op zwart

Dit artikel delen:
LinkedIn

Microsoft trekt de stekker uit zijn socialenetwerksite LinkedIn in China. Daarmee vertrekt ook het laatste Amerikaanse sociale netwerk uit het land van de draak. Facebook en Twitter zijn sinds 2009 in China geblokkeerd, Google trok in 2010 de deur achter zich dicht.

Over het waarom Microsoft er de brui aan geeft, laat het bedrijf niks aan de verbeelding over. 'De steeds uitdagendere omstandigheden en de strengere eisen van de Chinese overheid zijn de belangrijkste redenen om te vertrekken', klinkt het in een blogpost. Microsoft lanceerde LinkedIn in China in 2014.

Onlangs lag LinkedIn nog onder vuur omdat het platform in China de profielen van meerdere Amerikaanse journalisten had geblokkeerd wegens ‘inhoud die in het land verboden is’. De zaak vestigde nogmaals de aandacht op de compromissen die de dienst moet sluiten om actief te kunnen blijven in het Aziatische land. Zo moet ook gebruikersdata met de overheid worden gedeeld en moet heel wat inhoud worden gecensureerd. 

LinkedIn zal in de toekomst actief blijven in China in de vorm van een app die uitsluitend bedoeld is voor het zoeken naar vacatures en voor aanwervingen. Deze werd InJobs gedoopt. Het zal echter niet meer mogelijk zijn om berichten en artikels te delen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-10-15T10:26:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.