Beeld Chinese versie van LinkedIn op zwart

Dit artikel delen:
LinkedIn

Microsoft trekt de stekker uit zijn socialenetwerksite LinkedIn in China. Daarmee vertrekt ook het laatste Amerikaanse sociale netwerk uit het land van de draak. Facebook en Twitter zijn sinds 2009 in China geblokkeerd, Google trok in 2010 de deur achter zich dicht.

Over het waarom Microsoft er de brui aan geeft, laat het bedrijf niks aan de verbeelding over. 'De steeds uitdagendere omstandigheden en de strengere eisen van de Chinese overheid zijn de belangrijkste redenen om te vertrekken', klinkt het in een blogpost. Microsoft lanceerde LinkedIn in China in 2014.

Onlangs lag LinkedIn nog onder vuur omdat het platform in China de profielen van meerdere Amerikaanse journalisten had geblokkeerd wegens ‘inhoud die in het land verboden is’. De zaak vestigde nogmaals de aandacht op de compromissen die de dienst moet sluiten om actief te kunnen blijven in het Aziatische land. Zo moet ook gebruikersdata met de overheid worden gedeeld en moet heel wat inhoud worden gecensureerd. 

LinkedIn zal in de toekomst actief blijven in China in de vorm van een app die uitsluitend bedoeld is voor het zoeken naar vacatures en voor aanwervingen. Deze werd InJobs gedoopt. Het zal echter niet meer mogelijk zijn om berichten en artikels te delen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-10-15T10:26:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.