Gcore doet België aan

Dit artikel delen:

Het Luxemburgse Gcore, een specialist in cloud- en edge-diensten zet de stap naar België. Het bedrijf krijgt een vaste stek in het datacenter van LCL. Dit zou de eerste content delivery network/cloud point of presence voor Gcore worden in België.

Klanten van LCL zullen dankzij deze deal gebruik kunnen maken van de diensten van Gcore en diens klanten kunnen op hun beurt terugvallen op de connectiviteit van LCL. Volgens LCL gaat het om een primeur voor België, want Gcore heeft LCL Data Centers uitgekozen als eerste locatie in België. Dat gaat meer bepaald om hun datacenter in Diegem en dat vanaf september 2023.

Gcore is een internationale specialist in publieke cloud en edge computing, content delivery, hosting, security en ai-oplossingen. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Luxemburg en telt meer dan vijfhonderd medewerkers, opererend vanuit twaalf verschillende landen over de hele wereld.

‘Door de cloud- en edge-oplossingen van Gcore onder te brengen in ons datacenter, breiden we ons cybersecurity-ecosysteem verder uit', verklaart Laurens van Reijen, managing director van LCL Data Centers. Naast cybersecurity biedt Gcore een cloudoplossing aan voor low-latency-videostreaming in de cloud met mogelijkheden zoals transcodering en video-opslag.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-09-11T10:21:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.