Belgische ICT-sector groeit als kool

Dit artikel delen:
Sollicitatiegesprek

De duizend grootste Belgische ict-bedrijven hebben samen 39,9 miljard euro aan omzet gedraaid. Dat berekende Trends Top (bekend van o.m. de Trends Top 30.000), zo bericht Datanews. Daarmee doet de sector het een stuk beter dan de rest van de Belgische economie; die ging er maar 1,4 procent op vooruit, aldus de Nationale Bank. Ook vorig jaar ging onze branche er al met ongeveer 6 procent op vooruit. De jaren van stagnerende groei zijn dan ook duidelijk achtergelaten.

Samen met de omzet steeg ook het aantal medewerkers. De duizend grootste bedrijven hebben precies 98.385 mensen in dienst, een stijging met ruim drieduizend eenheden. Dit cijfer houdt dan nog geen rekening met freelancers, consultants of tijdelijke projectmedewerkers, noch met de effecten van offshoring en outsourcing.

Het grootste ict-bedrijf in ons land is ict-distributeur Avnet Europe, dat zelfs Proximus achter zich laat. De reden daarvoor is wel dat de Europese hoofdzetel van het bedrijf zich hier bevindt en er dus heel wat omzet hier in de boeken komt. Daarna komen Telenet, BICS, Tech Data en Orange Belgium. Agfa Healthcare, Telenet Group (ex-Base), Swift en HP Belgium maken de top-10 vol.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-01-04T11:32:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.