Proximus-RvB polste achter bonus CEO

Dit artikel delen:
Dominique Leroy

Het was niet Dominique Leroy, maar de Raad van Bestuur (RvB) van Proximus die bij de regering gepolst heeft achter een ‘langetermijnbonus’ voor de ceo. De overheid zag die loonsverhoging echter niet zitten.

Telecomoperator Proximus zegt dat zijn Raad van Bestuur, zijn Renumeratiecomité of zijn ceo niet formeel of informeel bij de regering gevraagd hebben een langetermijnbonus toe te kennen aan Dominique Leroy. Dat schrijft het bedrijf in een persbericht.

Proximus geeft wel toe dat dat de Raad van Bestuur de toekenning van zo’n bonus bij de overheid begin vorig jaar heeft ‘afgetoetst’. ‘Omwille van de negatieve reactie werd het voorstel niet geagendeerd op de Algemene Aandeelhoudersvergadering van april 2016 en werd dergelijke vergoeding niet aangevraagd’, zo klinkt het.

De telecomoperator reageert daarmee op berichtgeving van de krant De Tijd waarin gesteld werd dat het ceo Leroy zelf was die op zo’n bonus aanstuurde. Dat werd gisteren door het bedrijf in alle toonaarden ontkend.

Nu blijkt dat er toch hierover contact is geweest tussen de overheid en Proximus, weliswaar niet door de topvrouw zelf, maar door de Raad van Bestuur. In die raad zetelen onder meer politici en voormalige politici als Stefaan De Clerck (CD&V) en Karel De Gucht (Open VLD).  

‘Sinds haar aanstelling begin 2014 als ceo van Proximus werden haar (Leroy, red.) regelmatig vragen gesteld over haar verloning. Zij heeft daarop steeds geantwoord dat zij bij de start van haar mandaat de voorwaarden geaccepteerd heeft, en haar functie elke dag opnieuw met volle overtuiging doet, in het belang van het bedrijf. Proximus betreurt dan ook dat men dit onderwerp op deze manier in de actualiteit brengt’, zo geeft het bedrijf nog mee.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-23T16:22:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.