Omar Mohout voorzitter valorisatieraad VITO

Dit artikel delen:
Omar Mohout

Het Vlaams Instituut voor Technologisch Onderzoek (VITO) heeft Omar Mohout aangesteld als voorzitter van zijn valorisatieraad. In die rol moet hij bruggen bouwen tussen onderzoek en de markt.

Omar Mohout is een bekende naam in de start-up-wereld. Zijn expertise en ervaring in het opschalen van beginnende bedrijven geniet erkenning in binnen- en buitenland. Bij Sirris, het collectief centrum van en voor de technologische industrie, is Mohout werkzaam als growth engineer, waar hij zijn opgebouwde kennis kan delen met de industrie. Daarnaast is hij ook professor aan de Antwerp Management School en Solvay Business School of Economics and Management.

Omwille van zijn expertise heeft VITO Mohout voorgesteld als voorzitter van zijn valorisatieraad. De algemene directie van Sirris keurde dit voorstel goed. ‘De taak van de valorisatieraad is het omzetten van onderzoek naar een economische meerwaarde’, zegt Mohout. ‘Dat kan via interne processen, maar ook via concrete dossiers over, bijvoorbeeld, het oprichten van een bedrijf. Over de manier waarop we zoiets zouden moeten aanpakken, adviseren wij de Raad van Bestuur, die dan finaal ja of neen zegt. Ik zie zeker al een aantal domeinen waar er kruisbestuiving mogelijk is tussen de cleantechwereld van VITO en de digitale wereld die mij zeer eigen is.’

Onderzoeksdirecteur Walter Eevers van VITO: ‘We zijn zeer verheugd dat Omar de uitnodiging om VITO’s valorisatieraad voor te zitten heeft aanvaard. Zijn ervaring als serial entrepreneur, zijn kennis van het start-up ecosysteem en zijn (social) netwerk zal VITO Tech Transfer Office ten goede komen om zo de VITO-knowhow te valoriseren met nog meer impact.’

Bij VITO werken ongeveer 250 mensen, waarvan driekwart onderzoekers. Het Instituut houdt zich vooral bezig met energie-efficiëntie, smart grids, materiaaltechnologie, leefmilieu, cleantech en dergelijke. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-14T13:42:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.