Jarige Elmos werft honderd nieuwe consultants aan

Dit artikel delen:
Contract ondertekenen

It-specialist Elmos uit Mechelen viert dit jaar niet alleen zijn twintigste verjaardag, het bedrijf grossiert in meer ronde cijfers. Het werft in het voorjaar zijn tweehonderdste consultant aan en heeft vacatures voor nog honderd anderen.

Elmos werd in 1997 opgericht door Eddy Lambaerts en heeft sindsdien een interessant groeiparcours afgelegd. Want met een gemiddeld groeiritme van 14,1 procent over de afgelopen vijf jaar is het bedrijf een gevestigde waarde binnen het Belgische it-landschap. In 2011 bedroeg de omzet 9,6 miljoen euro. In 2015 was dat 19,5 miljoen. Voor 2017 mikt de it-specialist op een omzet van 25,5 miljoen. Een goed deel van die aanwas komt van belangrijke nieuwe klanten als Allianz, Ravago, Securex, Engie, Attentia, Proximus, Veritas en Xerius.
Consultants

Het it-consultancybedrijf realiseert projecten over heel Vlaanderen. De onderneming wil groeien en zijn dienstenaanbod verruimen en daar horen overnames bij. Vandaag telt Elmos 209 medewerkers, waarvan 192 consultants. Voor mei dit jaar wil het bedrijf er tweehonderd in dienst hebben. De ambitie is dan verder door te groeien naar driehonderd consultants.

‘We hebben momenteel meer dan honderd openstaande vacatures’, zegt ceo Liesbeth Debruyn. ‘We werven onder meer functioneel analisten, businessanalisten, projectleiders en .NET developers aan. We zoeken de perfecte ‘klik’. Dat kunnen zowel jonge consultants zijn die nog geen werkervaring hebben - ons Young Potentials Program stoomt jong talent klaar - als consultants met jarenlange ervaring.’

Evolutie

Ict evolueert in een razendsnel tempo. Nieuwe technologieën zorgen voor betere bedrijfsprocessen, baanbrekende ideeën voor een concurrentieel voordeel. De behoeften van ondernemingen worden daardoor wel steeds meer gespecialiseerd en divers, terwijl de nood aan flexibiliteit toeneemt. Ondernemingen doen daarom meer en meer beroep op gekwalificeerde consultants die meewerken om een voorsprong te nemen op de concurrentie.

Debruyn: ‘Onze consultants worden ingezet om pieken op te vangen en om de juiste vaardigheden op het juiste moment in huis te halen. Het gaat immers vaak over gespecialiseerde en projectgebonden it-diensten. De inzet van tijdelijke werkkrachten zorgt voor flexibiliteit bij onze klanten. Maar de Elmos-consultant onderscheidt zich vooral doordat hij of zij zich als een meedenkende partner opstelt en zo part of the family wordt. Dit is een absolute meerwaarde.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-21T10:07:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.