Aanwervingshausse bij ICT-dienstverlener CTG

Dit artikel delen:

Nadat de loonlijst vorig jaar al met 75 mensen aangroeide, plant it-dienstverlener CTG dit jaar nog eens honderd man aan te werven. De gezochte profielen en de leeftijdscategorieën die in aanmerking komen, zijn zeer uiteenlopend.

Sinds januari kwam er al dertig man extra aan boord bij CTG, dus er is nog plaats voor zowat zeventig nieuwkomers. Zowel schoolverlaters als ervaren en senior profielen worden gezocht om het personeelsbestand uit te breiden, van crm-consultants, test- en validatie engineers en helpdesk agents tot Java-ontwikkelaars en businessanalisten. Om de potentiële werknemers te vinden, lanceert CTG verschillende wervingsinitiatieven zoals samenwerkingen met universiteiten en hogescholen en opleidingen voor nieuwkomers.  

Ongeveer de helft van de gezochte profielen zijn ict’ers met ervaring. Het andere deel zijn schoolverlaters met verschillende achtergronden. Zowel bachelors en masters in it, masters in de biochemie en zelfs rechten kunnen bij CTG terecht. ‘Er is veel te doen rond digitalisering en het jobverlies dat daar mogelijk mee gepaard gaat. Wij zien het tegendeel, namelijk dat er nog altijd een toename is van ict-jobs’, vertelt Bob Daelman, country manager van CTG Belgium. ‘De groei aan it-projecten, op lange of korte termijn, is exponentieel gestegen bij bedrijven. Ze hebben meer expertise nodig om projecten uit te rollen en we zien dat veel bedrijven ervoor kiezen om deze uit te besteden.’

In 2016 nam CTG België al 75 nieuwe mensen aan. Dat leeftijd daarbij geen rol speelt, bevestigt het aantal 40-plussers dat aan de slag kon: twaalf van de 75 aanwervingen waren boven de veertig jaar en zeven (of bijna 10 procent van de aanwervingen) waren 50-plus.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-24T10:06:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.