Infotheek-directeur Jordy Kool treedt af

Opvolger nog onbekend

Dit artikel delen:
Jordy Kool

Jordy Kool

Jordy Kool, ceo van de Infotheek Group, legt uiterlijk 1 april 2018 zijn functie neer. Dit maakte de raad van commissarissen bekend via een persbericht. Kool blijft aandeelhouder en RvC-lid van de Infotheek Group. Het is nog onbekend wie zijn opvolger wordt.

‘Ik ben ervan overtuigd dat nieuwe fases in een bedrijf een ander type leider nodig hebben’, licht Kool zijn vertrek toe. ‘Op goed moment ruimte maken voor een nieuwe ceo is altijd het langetermijnplan geweest. Naar aanleiding van een aantal recente gebeurtenissen in mijn privéleven heb ik besloten die datum naar voren te halen. Ik wil meer tijd besteden aan mijn familie en andere persoonlijke initiatieven.’ Kool begon, in 2009 bij de Infotheek Group.

Stefan Linder, voorzitter van de RvC en partner van aandeelhouder Altor: ‘Onder Kool zijn leiderschap is de Infotheek Group gegroeid van 55 naar 750 miljoen euro omzet en goed gepositioneerd voor een glansrijke toekomst. Kool blijft betrokken en werkzaam bij de organisatie’. De RvC is inmiddels de zoektocht naar een nieuwe ceo gestart.

Dit jaar heeft de Infotheek Group onder leiding van Kool in Nederland twee grote overnames gedaan. In april liet het bedrijf zijn oog vallen op Scholten Awater. In een exclusief interview met Computable liet Kool toen nog weten dat dit bedrijf al langer op het lijstje van Infotheek stond. Nog geen twee maanden later kondigde Infotheek ook nog eens de overname van Centralpoint aan. Naast deze Nederlandse wapenfeiten startte Infotheek 2017 met de uitbreiding naar Frankrijk.

Profiel Jordy Kool

Jordy Kool studeerde aan Harvard, IMD en RSM Business School. In 2009 ging hij aan de slag bij Infotheek. Hiervoor vervulde hij diverse sales- en senior management rollen in de telecom, it en mediasector, bij bedrijven als KPN, UPC, Hewlett-Packard en Reed Elsevier. In 2015 ontving Kool de Ernst & Young ‘Accelerating Entrepreneur of the Year’ Award en Computable’s ‘CEO of the Year’ Award. Kool is oprichter van IT4Kids, een stichting die zich hard maakt om kinderen uit gezinnen met minder financiële middelen sportkansen te geven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-11-23T16:00:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.