Sociale onrust bij Telenet-installateurs

Dit artikel delen:

Bij de technische installateurs van kabelboer Telenet heerst grote ongerustheid. Telenet richt samen met het Franse Solutions 30 een nieuwe joint-venture op waarin het al zijn technici gaat onderbrengen. De technici hebben het werk neergelegd.

Het gaat in totaal om zo’n 300 technici die tot nu toe rechtstreeks in dienst waren bij Telenet. Zij vragen zich af of ze loon- en arbeidsvoorwaarden zullen kunnen behouden. De directie laat alvast weten dat dat zo zal zijn, maar toch heerst er ongerustheid.

Van het nieuwe bedrijf heeft Telenet dertig procent in handen. De rest is in handen van het Franse Solution 30. Die laatste is in ons land vooral bekend via zijn dochtermaatschappij Janssens Field Services. Solutions 30 is een snelgroeiend bedrijf, met een cumulatief jaarlijks groeipercentage van 25% in de laatste tien jaar.

Het is de bedoeling dat het nieuwe bedrijf op termijn een omzet van zo’n 100 miljoen euro gaat draaien en dat er 1.000 werknemers en contractanten werken. Van de 650 mensen die vandaag voor Janssens Field Services werken, zullen er 350 mensen, die zich op het terrein bezighouden met beveiliging, ICT, slimme energie en IoT-activiteiten, overgeplaatst worden naar het nieuwe bedrijf.

Het hoofdkantoor van het nieuwe bedrijf zal gevestigd zijn in Mechelen en zal naar verwachting in de loop van deze zomer volledig operationeel zijn en geconsolideerd worden in de financiële rapportage van Solutions 30.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-04-27T09:24:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.