Emmanuel Motrie wordt ceo van TMC

Dit artikel delen:
Emmanuel Motrie TMC

De Belg Emmanuel Mottrie is aangesteld als chief executive officer van de Nederlandse TMC Group. TMC is een consultingbedrijf voor ingenieurs en wetenschappers die voornamelijk werken in onderzoek en ontwikkeling.

Emmanuel Mottrie moet de transformatie van het Nederlandse high-tech adviesbedrijf tot een Europese groep bestendigen. In vier jaar tijd richtte hij als algemeen directeur van TMC International TMC-bedrijven op in België, Canada, Dubai, Frankrijk, Italië, Spanje en Zweden.

Motrie heeft een masterdiploma handelsingenieur aan de KU Leuven en een bachelordiploma filosofie aan de UCL (Louvain-La-Neuve). Hij startte zijn carrière bij Mazda Motor Europe en ging nadien aan de slag in de adviesbranche bij Altran Group. Hij begon er als managing director van dochterbedrijf De Valck Consultants. Van 2009 tot 2013 was hij ceo van Altran Benelux en een van de executive directors van de Altran Group, nadien richtte hij TMC België en TMC International op.

‘We groeiden van een lokale dienstverlener tot een Europese groep met vestigingen in acht landen', aldus de nieuwe topman. 'Nu hebben we de ambitie om onze groep tegen 2035 nog eens uit te breiden van duizend naar tienduizend werknemers. In België tellen we sinds onze start vier jaar geleden 150 medewerkers. We zoeken tegen einde 2018 nog eens zestig nieuwe employeneurs.’ TMC onderscheidt zich door zijn model van ‘employeneurship’, de combinatie van een vaste arbeidsovereenkomst en ondernemerschap.

Mottrie vervangt als ceo oprichter Thijs Manders, die executive president wordt. Samen zullen ze de strategie van TMC Group uittekenen en uitvoeren. Mottrie zal rechtstreeks rapporteren aan de raad van commissarissen, aangestuurd door Nikolai Pronk van hoofdaandeelhouder Gilde Buy Out Partners.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-17T11:55:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.