De meest opvallende carrièreswitches van 2019

Dit artikel delen:
Manager

Onverwachte ontslagen, even pauzeren en een emigratie naar Kenia. In het afgelopen jaar zijn behoorlijk wat topmensen binnen de Belgische ict van baan gewisseld. Computable zet de zeven opvallendste carrièreswitches op een rij.

1. Xavier Verhaeghe ruilt Oracle voor PwC

De 49-jarige Xavier Verhaeghe werkt al twintig jaar bij Oracle, maar begint 1 maart aan een nieuw avontuur bij PwC. Hij leidt daar de afdeling Technology Consulting, een consultngtak die gericht is op projecten rond digitale transformatie. Het gaat daarbij onder andere om big data, kunstmatige intelligentie, blockchain of internet of things.

2. Olivier Vanden Eynde verhuist naar Kenia

Olivier Vanden Eynde verhuist met zijn gezin naar de Keniaanse havenstad Mombasa. Per augustus bouwt hij daar in een oud winkelcentrum aan een digitale hub voor startups. Dit moet elk jaar twaalf startups opleveren. Hij blijft wel managing director van Close the Gap

3. Saskia Van Uffelen niet langer ceo Ericsson België

Saskia Van Uffelen is ontslagen als ceo van Ericsson België. Zij wordt vervangen door de Fransman Rémi de Montgolfier. De topvrouw startte in 2014 als ceo van de organisatie en gaf leiden aan ruim driehonderd mensen. Inmiddels is zij verantwoordelijk voor de Benelux-activiteiten van GFI Informatique.

4. Country manager Yin Oei verlaat Cegeka

Yin Oei verlaat dit jaar systeemintegrator Cegeka. Zij werkt sinds 2012 bij het bedrijf, waar ze doorgroeit tot country manager voor België. Inmiddels is zij werkzaam als chief commercial officer bij Living Tomorrow en Tomorrowlab.

5. Ludo Wijckmans geen ceo meer bij Xylos

Nog geen jaar na zijn aanstelling neemt Ludo Wijckmans afscheid als topman van het ict-bedrijf Xylos. Naar verluidt neemt Patrick Leysen, de zoon van oprichter Christian Leysen, zijn plaats in. Patrick Leysen was vice president Future Lab & Group Innovation Director bij Bpost.

6. Cio Geert Van Hove weg bij Argenta

In augustus vertrekt Geert Van Hove bij de bank Argenta. Hij was Chief information & digital officer en leidde er de jongste twee jaar de digitale transformatie. Hij neemt een pauze en is op zoek naar nieuwe opportuniteiten. In september wordt hij echter aangesteld als ceo bij de bank

7. Arnaud Bacros focust bij Dell weer op België

Dell Technologies benoemt Arnaud Bacros met ingang van 1 februari 2020 tot algemeen directeur België en Luxemburg. Hij krijgt de leiding over twee bedrijfstakken - commercial en enterprise - en neemt hiermee afscheid van Nederland. In dat land is Jeannine Peek aangesteld als general manager.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-12-31T08:58:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.