John Baekelmans ruilt Imec in voor Rombit

Dit artikel delen:
Wouter De Geest, Jorik Rombouts en John Baekelmans

Wouter De Geest, Jorik Rombouts en John Baekelmans ((c) Katrijn Van Giel).

Het Antwerpse technologiebedrijf Rombit heeft John Baekelmans tot nieuwe ceo benoemd. Baekelmans volgt oprichter Jorik Rombouts op, die het internationale luik van Rombit verder gaat uitbouwen. Wouter De Geest, de voormalige ceo van BASF en voorzitter van VOKA, wordt voorzitter van de raad van bestuur.

John Baekelmans start in april als chief executive officer bij Rombit, het Antwerpse it-bedrijf dat vooral in de haven actief is. Voormalig topman en oprichter Jorik Rombouts blijft als hoofdaandeelhouder actief binnen het bedrijf en focust zich voltijds op de verdere internationalisering van Rombit.

Tussen 2016 en 2020 was Baekelmans vicepresident system & software solutions bij Imec en leidde hij research teams rond iot, gezondheidszorg, voeding en slimme steden. Hij was tevens de managing director bij imec in Nederland. Voor Imec heeft Baekelmans twintig jaar bij Cisco gewerkt waar hij verschillende leidinggevende functies bekleedde. Hij is ook de auteur van verscheidene Amerikaanse en Europese patenten. Baekelmans heeft een mastersdiploma in computerwetenschappen van de Universiteit van Antwerpen.

Ook de raad van bestuur van Rombit wordt herschikt. Jorik Rombouts geeft het voorzitterschap door aan Wouter De Geest, de voormalige ceo van BASF Antwerpen. De raad telt sinds de tweede kapitaalverhoging van eind 2019 verschillende industriële zwaargewichten: naast de familie Rombouts maakt ook de familie Swerts (van lijmfabrikant Soudal) en het technologiefonds InvestLink er deel van uit.

Rombit werd in 2012 opgericht, er werken nu zestig mensen.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-09T10:18:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.