Civadis vindt in Pascal Fiévez nieuwe ceo

Dit artikel delen:
ceo civadis

Pascal Fiévez

Op 1 september zal Pascal Fiévez, directeur publieke en sociale sector van NRB, de fakkel overnemen van Benoit Lemaire als ceo van Civadis. Dat is het NRB-filiaal gespecialiseerd in ict-oplossingen voor lokale overheden in Wallonië en Brussel.

Civadis is ontstaan als fusie tussen Adéhis, dat reeds deel uitmaakte van de NRB Groep, en Stésud dat in 2013 werd overgenomen. Het maakt deel uit van de Adinfo-structuur, die voor 51 procent in handen is van NRB. Adinfo groepeert CEVI (Gent), Logins (Mechelen) en Civadis (Namen), drie specialisten in ict-oplossingen en -diensten voor de provincies, gemeenten, OCMW’s, politiezones en de hulpverleningszones.

Op het ogenblik van de overname van Stésud was Benoit Lemaire er directeur. Hij gaf mee vorm aan de fusie van Adéhis en Stésud en nam in mei 2015 de leiding van Civadis, het nieuwe fusiebedrijf. Hij is ook de expert bij uitstek in ict-systemen voor de verkiezingen die ontwikkeld werden door de NRB Groep (niet de computers in de stembureaus, die komen van een ander bedrijf).

De raad van bestuur van Civadis heeft nu het licht op groen gezet voor de uitvoering van het vierjarenplan, dat Lemaire samen met zijn collega’s van Civadis had uitgewerkt. Dat draait rond de modernisering van het (brede) gamma aan softwareproducten van Civadis. Dit plan gaat ook gepaard met een investering van meer dan negen miljoen euro en 18.000 mandagen. Tegelijk wordt ook aangekondigd dat op 1 september Lemaire opgevolgd zal worden door Pascal Fiévez. Hij zal dus, als nieuwe ceo, instaan voor de implementatie van het plan van zijn voorganger.

Rijke ervaring

Fiévez werkt sinds maart 2011 voor NRB. Als ‘vertical director’ heeft hij de verantwoordelijkheid over het salesteam dat instaat voor de klanten in de publieke en sociale sector, goed voor een omzet van om en bij negentig miljoen euro. In die hoedanigheid heeft hij herhaaldelijk samengewerkt met Civadis. Fiévez is gepokt en gemazeld in ict en in de Franstalige publieke sector en kan bogen op een rijke ervaring in commerciële en managementfuncties in telecom en ict-bedrijven als Proximus, WIN, GFI, Orange en Vocalcom. Daarnaast heeft hij ook een drietal jaren gewerkt als strategisch adviseur in ict en telecom voor de Waalse overheid en de Federatie Wallonië-Brussel.

Fiévez wordt opgevolgd door Pascal Goossens. Hij is nu business development manager voor de publieke en sociale sector bij NRB en heeft de afgelopen jaren solide expertise opgebouwd in de commerciële ontwikkeling van de Waalse overheidssector.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-25T09:43:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.