Proximus-topper Watteeuw stapt over naar Cegeka

Dit artikel delen:
Global VP Infrastructure bij Cegeka

Bart Watteeuw is aangesteld als de nieuwe Global Vice President Infrastructure bij Cegeka. Hij treedt toe tot de groepsdirectie en krijgt onder meer de leiding over de datacenters en de afdelingen cloud enablement, digital workplace en cybersecurity. Bij Proximus leidde Watteeuw de it-organisatie van de Enterprise Unit.

Bart Watteeuw (47) was voorheen verantwoordelijk voor de ict-diensten bij Proximus Enterprise Unit. Hij overzag er alle ict-activiteiten, inclusief Telindus Nederland en Luxemburg. Ook leidde hij diverse it-acquisities, zoals die van Codit, Davinsi Labs, Umbrio, Ion IP en Unbrace. Voordien was hij twaalf jaar aan de slag bij de Britse telecomgroep BT. 

Ambitie

‘Mijn keuze voor Cegeka is ingegeven voor de combinatie van de Europese groeistrategie van het bedrijf en het portfolio van klantgerichte oplossingen die alsmaar belangrijker worden’, zegt Watteeuw. ‘Het parcours dat Cegeka heeft afgelegd is bijzonder knap. Het bewijst dat het bedrijf over de beste ‘skills’ in de sector beschikt.'

Hij vervolgt: 'Cegeka is bovendien erg goed geplaatst om klanten te digitaliseren met end-to-end oplossingen: gaande van hyper-connected cloud first datacenters, tot veilige digitale werkplekken, in combinatie met geverticaliseerde applicaties en oplossingen op basis van data en ai. De recente stap van Cegeka om 5G-connectiviteit hier aan toe te voegen, versterkt de ambitie.’

Tot de komst van Watteeuw nam ceo Stijn Bijnens de rol van Global VP Infrastructure op zich. ‘Infrastructure’ is een van de drie divisies waarrond Cegeka zijn activiteiten heeft uitgebouwd, naast ‘Data’ en ‘Applications’. De drie afdelingen werken nauw samen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-02-26T10:54:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.