Voor deze it-jobs is telewerk het meest geschikt

Dit artikel delen:
Werken

Het aantal telewerkjobs in de Belgische it-sector is de afgelopen maanden met 132 procent gestegen in vergelijking met de periode vóór de coronapandemie. Al zijn sommige it-jobs meer geschikt voor telewerk dan andere. Dit blijkt uit onderzoek van rekruteringsbedrijf Robert Half, in samenwerking met Burning Glass Technologies.

Het onderzoek toont dat de combinatie van thuiswerken en werken op kantoor door een grote meerderheid van de werkgevers (85 procent) wordt beschouwd als een blijvende manier van werken.

Het totale aantal Belgische vacatures voor telewerken steeg de afgelopen maanden met 115 procent. De it-sector staat hierbij op nummer drie. De groei van telewerk is vooral sterk in de jobs rond financiën & accounting (162 procent), administratie (139 procent) en met it dus op drie (132 procent hoger).

Geschikt voor telewerk

"Remote werk kan de arbeidsmarkt grondig veranderen"

Niet elke it-job is even geschikt voor telewerk. Volgens de ondervraagde cio’s en cto’s is dit de top vijf van it-domeinen of -jobs die zich het best lenen voor werken op afstand:

  1. System analytics & security
  2. Cloud engineering
  3. Database admin
  4. Application support
  5. Business transformation

Volgens Matt Sigelman, ceo van Burning Glass Technologies, tonen hun data aan hoezeer de pandemie belangrijke trends op de arbeidsmarkt versnelt, zoals de verschuiving naar werken op afstand.

‘Remote werk kan de arbeidsmarkt grondig veranderen’, stelt Sigelman. ‘Werkgevers krijgen namelijk toegang tot een veel bredere pool van talent. Door die toegang te gebruiken, kunnen ze de diversiteit van het personeelsbestand vergroten.’
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-02-26T11:07:00.000Z William Visterin
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.