Paul Danneels niet langer cto bij Fednot

Dit artikel delen:

Paul Danneels is niet langer verbonden aan Fednot, de Federatie van het Notariaat. Dat bevestigt Jan Sap, de directeur-generaal van de federatie aan Computable. Danneels werkte er als business en innovation manager, in tandem met cio Gerdy De Clercq. Van De Clercq was al langer geweten dat hij Fednot gaat verlaten.

Danneels kwam medio 2017 in dienst bij het notariaat, nadat hij tien jaar lang als cio had gewerkt voor de VDAB. Het was zijn taak om innovatieve dossiers uit te werken en de notarissen mee te nemen in de digitale disruptie. Onder Danneels zagen bijvoorbeeld projecten als Biddit (een onlineplatform voor de verkoop van immo) en eStox (het digitale aandelenregister) het levenslicht.

Op de redenen van het vertrek wil Jan Sap niet ingaan, maar hij benadrukt wel dat Danneels sterke resultaten kon voorleggen bij het notariaat. 'Het was een man die ver vooruit kon kijken en veel en goede innovatieve ideeën had', zegt Sap. 'Zo heeft hij ons ook bijvoorbeeld op het pad van de ai gezet. Veel van de zaken die hij mee heeft gerealiseerd, hebben ook  een duidelijk nut buiten het notariaat, omdat bedrijven en burgers er mee van kunnen profiteren. Ik wil hem graag voor zijn werk bedanken.'

Ook De Clercq weg

De 63-jarige Danneels studeerde burgerlijk ingenieur aan de Universiteit van Gent, maar is ook ere-gezant (fellow) van de economica-afdeling van KULeuven. Na een loopbaan van veertien jaar bij CSC en ruim vier jaar bij IBM verkoos hij de leverancierskant te verlaten en ging hij in 2005 als cio aan de slag bij het Federaal Voedselagentschap. Twee jaar later startte hij bij de VDAB en van daaruit ging het richting notariaat.

Eind vorige maand raakte bekend dat ook cio Gerdy De Clercq Fednot verlaat. Hij was eerder aan de slag bij het ministerie van Defensie, Proximus en Baloise vooraleer hij Fednot vervoegde.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-04-09T18:20:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.