Bonden IBM België doen stakingsaanzegging

Dit artikel delen:

Het overleg tussen de vakbonden en de directie van IBM België zit nog altijd in het slop. De bonden dienen daarom een stakingsaanzeg in. Er worden piketten voor het hoofdkwartier van IBM gezet en medewerkers die van thuis uit werken, sturen een out-of-office wanneer ze mail krijgen.

De verzoeningsgesprekken die al een tijdje lopen tussen de IBM-directie en de bonden levert voorlopig geen resultaat op. De standpunten van de twee partijen liggen zo ver uit mekaar dat de vakbonden voor vandaag een staking aankondigen. Tot vijftig werknemers zullen voor het gebouw van IBM postvastten, de werknemers die van thuis uit werken zijn onbereikbaar en sturen een out-of-office. 

Volgens de bonden weigert de directie om ‘objectieve, transparante en meetbare criteria’ vast te leggen voor de vrijwillige vertrekken en voor de gedwongen ontslagen. Ze eisen ook dat vrijwillige vertrekken samenvallen met de gedwongen ontslagen zodat het personeel een keuze kan maken. Daarnaast moet er meer duidelijkheid komen over de exacte voordelen en arbeidsvoorwaarden van het naar Kindryl overgeplaatste personeel, de afsplitsing waarin alle activiteiten rond managed services worden ondergebracht. Ook over de opleidingen van niet-ontslagen personeel en de opvolging van de gedwongen ontslagen is onenigheid. 

Bij IBM België zijn sinds november 196 banen bedreigd. Volgens de bonden heeft de directie van Big Blue eenzijdig een einde gemaakt aan de procedure-Renault en lanceerde ze meteen een plan voor ‘vrijwillig’ vertrek. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-05-12T10:46:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.