VDAB zet ai in voor werkzoekenden

Dit artikel delen:
Solliciteren

Dankzij Talent API, een nieuwe software-oplossing van de Brusselse ai-specialist Radix, krijgen klanten van de VDAB jobaanbiedingen op maat aangeboden. VDAB-bemiddelaars kunnen zo zelfs op basis van beperkte informatie werkzoekenden specifiek van dienst zijn.

VDAB ontwikkelde in het verleden Jobnet in samenwerking met Radix. Die tool wordt nu vervangen door de nieuwe Talent API.

Door de tool kan de VDAB op basis van minder informatie toch concrete jobaanbiedingen doorspelen, bijvoorbeeld op basis van ervaring en locatie. Verder helpt de slimme software van Radix om vacatures op de VDAB-website te koppelen en voor te stellen aan klanten. De tool houdt rekening met synoniemen in vacatures en het surfgedrag van bezoekers om proactief gelijkaardige jobs te spotten. Denk aan functies met een omschrijving als ‘salesverantwoordelijke’, ‘verkoper’ of ‘vertegenwoordiger’, die gelijkaardige vaardigheden en ervaring vereisen, maar waar werkzoekenden mogelijk niet zelf naar op zoek gaan.

Gigantische stap

Een gigantische stap vooruit, noemt Davio Larnout, ceo van Radix, de nieuwe ai-tool voor de VDAB. ‘We motiveren werkzoekenden ook om nieuwe paden te verkennen door hen proactief interessante jobs voor te schotelen. Zo draagt ai bij aan het invullen van de vele openstaande jobs in Vlaanderen.’

Radix zette bij de ontwikkeling van Talent API extra in op het tegengaan van vooroordelen op de arbeidsmarkt. De oplossing is ‘fair’ ontworpen, klinkt het. Ook in de toekomst zal Talent API continu gemonitord worden door VDAB op mogelijke vooroordelen, waarbij de software is aan te passen om deze weg te werken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-15T11:38:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.