Microsoft eist vaccinatie op Amerikaanse kantoren

Dit artikel delen:

Microsoft gaat in de Verenigde Staten op zijn burelen alleen medewerkers toelaten die over een geldig vaccinatiebewijs beschikken. Een uitzondering wordt gemaakt voor werknemers die om medische of religieuze redenen zich niet kunnen of willen laten vaccineren.

De maatregel die ook voor leveranciers en andere bezoekers geldt, treedt op 1 september aanstaande in. De Amerikaanse kantoren van Microsoft worden voorlopig niet volledig geopend. Dit gaat zeker niet voor 4 oktober gebeuren. De gezondheid en veiligheid van de werknemers hebben de hoogste prioriteit, stelt het bedrijf. Personeel dat de zorg heeft over mensen met een slecht afweersysteem en ouders van jonge kinderen kunnen tot januari vanuit huis werken. 

De aankondiging van Microsoft volgt op een toename in het aantal Covid-19 patiënten. Vooral de opkomst van de Delta-variant baart zorgen. Ook andere Amerikaanse techbedrijven scherpen hun maatregelen aan. Facebook verplicht al haar Amerikaanse werknemers op kantoor gezichtsmaskers te dragen. Bovendien mogen alleen werknemers op kantoor verschijnen die tegen Covid-19 zijn gevaccineerd. 

Facebook is van plan haar Amerikaanse vestigingen weer op 1 oktober open te stellen. Ook Google eist van medewerkerss dat ze zijn gevaccineerd voordat ze naar kantoor terugkeren. De opening van de kantoren is uitgesteld tot 18 oktober.

Nederland en België

Vanwege het toegenomen aantal besmettingen heeft Microsoft de heropening van het Nederlandse kantoor tot nader order uitgesteld. 'Wij hanteren nog altijd het thuiswerkadvies en blijven continu de Nederlandse coronarichtlijnen volgen. Wanneer we richting heropening gaan zullen we nadenken over hoe, en in welke mate, het VS-beleid in Nederland eventueel wordt toegepast,' aldus een woordvoerder van Microsoft.

In België kunnen werknemers naar kantoor komen. Daarvoor hoeven zij niet gevaccineerd te zijn. Verder heeft Microsoft de capaciteit van de Belgische kantoren beperkt en gelden er strikte veiligheidsmaatregelen. Dit alles is in overeenstemming met de huidige gezondheidsmaatregelen die vereist worden door de Belgische overheid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-08-04T12:12:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.