Techneuten en ict'ers zien salaris stijgen

Dit artikel delen:

Het basissalaris van de Belgische werknemers actief in de technologiesector is dit jaar gemiddeld met 0,9 procent gestegen. De nood aan digitalisering stuwt het salaris op.

De stijging van 0,9 procent is buiten de toename vanuit de index. Ter vergelijking: vorig jaar gaven organisaties in deze sector gemiddeld slechts 0,5 procent loonsverhoging. 

Dat blijkt allemaal uit de Tech Salarisstudie die jaarlijks wordt uitgevoerd door hr-consultant Hudson. Er is dit jaar, volgens Hudson, duidelijk een grotere bereidheid van organisaties om loonsverhoging toe te kennen bovenop de index.

Meer salarisverhogingen

Enerzijds valt het op dat meer werknemers een salarisverhoging ontvangen hebben: 76 procent dit jaar, ten opzichte van 59 procent vorig jaar. Anderzijds is er ook een groter aantal werknemers dat een significante stijging van meer dan vier procent ontving, en ook dit is buiten de index gerekend. 

Dankzij de vele digitaliseringsnoden, heeft de coronacrisis een positieve impact gehad op het salarispakket van de medewerkers in de sector, klinkt het bij Hudson. 

Buiten de technologiesector zien we net het omgekeerde, bijna zes op de tien werknemers ontving geen salarisverhoging of slechts een salarisverhoging van minder dan een procent.

Ook variabel loon stijgt

De sterke vraag naar digitalisering en de mogelijkheden tot kostenbesparing leidden ook tot het toekennen van meer variabel loon ten opzichte van vorig jaar in de sector. 

Dat variabel loon blijft een belangrijk onderdeel van het salarispakket, en ook daar is de groei (2,5 procent) aanzienlijk dit jaar. 

Of hoe techneuten en ict'ers, en de sector in zijn geheel, wel varen bij al die digitalisering.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-10-08T10:04:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.