VUB lanceert postgraduaat ‘Women in it’

Dit artikel delen:

De VUB en zijn Franstalige tegenhanger ULB lanceren vanaf volgend academiejaar samen een postgraduaat Women in IT. Het initiatief wil zowel zorgen voor meer instroom van vrouwen in it-jobs als voor het milderen van het nijpend tekort aan it'ers.

De Belgische economie heeft te kampen met een dubbele uitdaging: er zijn veel te weinig it'ers voor veel te veel vacante banen én slechts 3 procent van de it'ers is een vrouw. Het tekort aan it'ers wordt bovendien almaar groter, omdat de digitalisering inmiddels in alle economische en industriële sectoren aan het doorbreken is.

‘We willen niet wachten tot er eventueel meer meisjes voor it-richtingen kiezen’, zegt professor Jan Danckaert, vicerector Onderwijs & Studentenbeleid van de VUB en mede-initiatiefnemer voor het nieuwe postgraduaat. ‘Het postgraduaat zal zich daarom richten tot vrouwen die al werken of die eerder een andere studierichting hebben afgewerkt.’

De opleiding duurt een jaar en zal plaats bieden aan twintig studenten, waarvan minstens de helft een vrouw moet zijn. Ze wordt gedoceerd in het Engels en is een gezamenlijk initiatief van de twee Brusselse universiteiten VUB en ULB, met de expliciete steun van Febelfin, Agoria, het VBO en haar Franstalige zusterorganisatie FEB.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-10-11T16:59:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.