NTT splitst veertig tot zestig werknemers af

Dit artikel delen:

Bij NTT in Diegem zullen veertig à zestig medewerkers geoutsourcet worden naar een externe dienstverlener. Het bedrijf wil zijn backoffice-diensten stroomlijnen en daardoor is er minder personeel nodig, zegt ceo Pierre Dumont.

De ontslagronde bij NTT werd eind augustus bekend. Toen was er nog sprake van meer dan negentig collega's die moesten vertrekken. Dat werd later bijgesteld naar zeventig, nu zou het gaan om veertig à zestig werknemers, aldus ceo Pierre Dumont.

‘We zijn wereldwijd bezig met het stroomlijnen van onze backoffice, onder meer door SAP-systemen te uniformiseren’, vertelt de topman. ‘Daardoor hebben we minder mensen nodig. De impact in België zal uiteindelijk zeer klein zijn. De betrokken personeelsleden kunnen aan de slag bij een externe service provider.’ 

De beslissing om de administratieve afdeling bij NTT uit te besteden, is in Japan genomen. Om welke serviceprovider het precies gaat, wil Dumont niet kwijt. Hij geeft nog mee dat er onderhandeld wordt over een sociaal plan dat bepaalt aan welke arbeidsvoorwaarden de betrokken personeelsleden zullen werken. 

Bij NTT werken ruim een 830-tal krachten, 580 in vaste dienst, 250 als consultants. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-11-25T11:07:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.