TCS schept ruim 100.000 nieuwe banen

Ook omzet neemt fors toe

Dit artikel delen:

Tata Consultancy Services (TCS) heeft de afgelopen twaalf maanden 103.546 nieuwe banen gecreëerd. Daarmee telt de it-dienstverlener 592.195 medewerkers. In het laatste kwartaal over het boekjaar, dat afgelopen maand eindigde, voegde TCS op nettobasis 35.208 werknemers toe, de grootste stijging ooit in een kwartaal.

Ook de omzet laat een positieve ontwikkeling zen, Die steeg met 15,9 procent naar 25,7 miljard dollar. Er kwam 3,5 miljard dollar omzet bij. Ook dat is een record. Over het vierde kwartaal nam de nettowinst met 3,7 procent toe vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. 

Belangrijk wapenfeit in Nederland was een opdracht van NXP Semiconductors om het erp-landschap te moderniseren. TCS zal de migratie-aanpak ontwerpen en de verandering beheren. De composable erp en verbeteringen in de gebruikerservaring zullen de basis vormen voor toekomstige initiatieven.

Wereldwijd groeide de divisie voor retail en consumentengoederen in het afgelopen boekjaar het snelste (20,6 procent). Ook de maakindustrie (19,4 procent), levenswetenschap (life science) en gezondheidszorg (19,2 procent) zagen forse stijgingen. 

De snelste groeiende ‘gevestigde’ markt is Noord-Amerika (17,5 procent), gevolgd door continentaal Europa (15,1 procent) en het Verenigd Koninkrijk (14,3 procent). In de opkomende markt springen Latijns-Amerika (18,2 procent) en India (16 procent) er uit. Volgens Whitelane Research kwam TCS voor het negende achtereenvolgende jaar op de eerste plaats qua klanttevredenheid. TCS eindigde in onder meer Nederland en België/Luxemburg bovenaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-04-12T11:27:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.