Snyk zet andermaal mes in personeelsbestand

Eén op zeven medewerkers vertrekt

Dit artikel delen:
Ontslag

Het Israëlisch-Amerikaanse cyberbeveiligingsbedrijf Snyk begint aan een tweede ontslagronde. Peter McKay, ceo van Snyk, vertelde de werknemers vandaag dat veertien procent van het personeel wordt ontslagen. Het gaat om zowat tweehonderd werknemers.

'Vandaag is een van de moeilijkste in de geschiedenis van Snyk', schrijft Peter McKay in een blogbericht waarin hij de ontslagen toelicht. Daarin kondigt hij enkele organisatorische aanpassingen aan. Ook enkele toplui mogen hun koffers pakken. ‘De aanpassingen van vandaag zijn nodig om ons zo goed mogelijk te positioneren voor toekomstige groei’, zo klinkt het verder.

Snyk, opgericht in 2015, is bekend van zijn securityplatform dat beveiligingslekken voor computercode identificeert en vervolgens actie onderneemt. Het is een platform dat daarbij wordt geïntegreerd met ontwikkeltools, maar ook met infrastructuur. Zij moeten bijdragen tot betere code – bijvoorbeeld door het opsporen van opensource-kwetsbaarheden - en een betere securitybestuur.

Het bedrijf groeide snel, misschien zelfs iets te snel. Het personeelsbestand van Snyk bestond deze zomer op ongeveer 1.400 medewerkers. Iets meer dan een jaar geleden haalde Snyk driehonderd miljoen dollar op, en kwam het tot een waardering van 8,5 miljard dollar.

De laatste maanden begon de motor te sputteren. In juni ontsloeg Snyk een dertigtal werknemers en werd daarmee een van de eerste techbedrijven die bezuinigden toen de sector begon te vertragen. Nu komen daar dus nog een tweehonderd bij. Het zou gaan om werknemers in Israël en de VS.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-10-25T11:38:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.