Ontslagronde bij Showpad

Dit artikel delen:
Ontslagen

Het Belgische softwarebedrijf Showpad heeft ontslagen aangekondigd. Er lijkt bij techbedrijven een nieuwe realiteit opgetreden waarbij (kosten)efficiëntie het wint van groei.

Showpad ging vorige week over tot het ontslag van zo'n acht procent van het personeel. Showpad wil naar eigen zeggen efficiënter worden. Dat zou de belangrijkste reden zijn voor de ontslagronde, die volgens De Tijd zo’n 44 (van de 550 medewerkers) werknemers treft. Kostenefficiëntie, betere operationele processen en het genereren van kasstromen lijken belangrijker dan groei laten optekenen.

Nieuw is de ingreep alvast niet. Bij het begin van de coronacrisis ging Showpad om zich te wapenen tegen de economische omstandigheden al over tot een ontslagronde van ruim tien procent van de medewerkers. Toen klonk het dat de coronapandemie de groeiprognoses voor Showpad in de komende kwartalen zwaar onder druk zette.

Toch is er iets veranderd bij techbedrijven. Lag de klemtoon jarenlang op groei, nu verschuift die meer en meer naar kostenefficiëntie en kasstromen. In België bleven de ontslagrondes bij techbedrijven overigens nog eerder beperkt. In het buitenland spelen ze harder op, ook bij grote technologiebedrijven als Meta, Microsoft en ook bij Amazon.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-12-23T10:04:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.