Showpad ontslaat personeel door coronacrisis

Pieterjan Bouten, ceo Showpad.

De coronacrisis laat zijn sporen na voor softwarebedrijf Showpad. Het kondigt het afscheid aan van 52 van zijn 470 werknemers. Het gaat om veertien medewerkers uit België.

De uitbraak van het coronavirus en de wereldwijde maatregelen laten zich voelen bij de Belgische techbedrijven. Hieronder ook softwarebedrijf Showpad, dat door de globale economische terugval ruim één op de tien collega's aan de deur moet zetten.

In een korte mededeling wijst ceo Pieterjan Bouten naar de wereldwijde economische impact als gevolg van de coronapandemie. Die zet de groeiprognoses voor Showpad in de komende kwartalen zwaar onder druk. 'We werven als groeibedrijf altijd heel wat mensen aan om in te spelen op de verwachte groei. Maar nu die groei vertraagt, moeten we reageren’, klinkt het.

Ontslagen zijn volgens Bouten niet te vermijden. Ook al omdat Showpad naar eigen zeggen slechts in beperkte mate gebruik kan maken van de ingevoerde overheidsmaatregelen.

Vooral buitenland

Showpad laat vooral sales-profielen gaan in acht van hun kantoren (Portland, San Francisco, Chicago in VS en Londen, Gent, Brussel, München, Wroclaw in Europa). Verder geeft het aan om alvast geen kantoren te willen sluiten.

De ontslagen vallen grotendeels in het buitenland. In het Belgische hoofdkantoor in Gent en het kantoor in Brussel staan veertien jobs op de helling, van de tweehonderd in België.

Vaandeldrager

Showpad is een van de vaandeldragers van de Belgische techindustrie. Het bedrijf is ooit begonnen met een digitale iPad-applicatie voor verkopers. Intussen is Showpad uitgegroeid tot een volwaardig ‘sales enablement platform’ voor b2b-sales en -marketeers.

Het bedrijf draait een jaarlijkse omzet van zestig miljoen euro, en heeft wereldwijd 1.200 klanten. Topman Bouten is voor de volgende editie ook genomineerd als it person of the year.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-04-01T10:13:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.