Microsoft wil dieper snijden in personeelsbestand

Dit artikel delen:

Microsoft wil veel dieper in zijn organisatie snijden dan vorig jaar naar buiten kwam. Volgens Sky News is het it-concern van plan om wereldwijd ongeveer 5 procent van het personeelsbestand te schrappen. Dat zou het verlies betekenen van 11.000 banen. De Britse nieuwszender baseert zich daarbij op goed ingelichte kringen. Microsoft telt 221.000 fulltime werknemers waarvan bijna 100.000 buiten de VS.

Volgens persbureau Bloomberg treft de reorganisatie vooral de ontwikkelafdelingen. Ook personeelszaken wacht een afslanking nu minder mensen hoeven te worden geworven.

Ook ondernemingen als Meta (Facebook), Amazon en Salesforce hebben bezuinigingen aangekondigd nu klanten minder happig zijn kostbare nieuwe it-projecten op te starten en de economie terugloopt. Na de zomer van 2022 kondigden sommige it-bedrijven al een personeelsstop aan. Maar de afgelopen maanden wordt sterker op de rem getrapt. Microsoft onthoudt zich van commentaar op de berichtgeving.

[UPDATE]

Microsoft heeft bevestigd voor eind maart aanstaande het totale personeelsbestand met tienduizend banen te verminderen. Hiervoor wordt een voorziening van 1,2 miljard dollar genomen, schrijft topman Satya Nadella in een blog. Hoewel de onderneming op sommige terreinen aardig wat functies gaat schrappen, blijft Microsoft op belangrijke strategische gebieden mensen aannemen. Verder belooft Nadella in Amerika bovengemiddelde ontslagvergoedingen uit te keren. De compensaties buiten de VS hangen af van de arbeidswetgeving in elk land.

Tijdens het World Economic Forum in Davos zei Nadella dat de tech-industrie ‘meer met minder moet gaan doen’. Efficiency en productiviteit dienen omhoog te gaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-01-18T15:16:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.