SAS en NTT Data benoemen topvrouwen

Dit artikel delen:
Winnen winst winnaar vrouw

Zowel SAS als NTT Data hebben voor hun Benelux-activiteiten een nieuwe directeur aangewezen. Phaedra Kortekaas wordt managing director Benelux van SAS. Monic van Aarle komt aan het roer bij NTT Data Business Solutions Benelux.

Phaedra Kortekaas

Phaedra Kortekaas start per 1 mei 2023 en wordt verantwoordelijk voor de activiteiten van SAS in België, Nederland en Luxemburg. Zij rapporteert aan senior vice president voor Zuid-, West- en Oost Europa, Bert Boers. Kortekaas stapt over van IBM waar ze 23 jaar werkte en leiding gaf aan de consultancy-activiteiten. Ook was ze verantwoordelijk voor de verzekeringsbranche en hybride-clouddiensten van IBM binnen in de Benelux.

‘Data en analytics hebben altijd een belangrijke rol gespeeld tijdens haar loopbaan bij IBM’, meldt haar aanstaande werkgever. Volgens SAS heeft Kortekaas een bewezen staat van dienst in het ontwerpen en implementeren van nieuwe zakelijke bedrijfsmodellen waarin technologie een rol speelt. Voor IBM werkte ze aan verschillende projecten waarin data en ai worden ingezet. 

Kortekaas volgt Remco den Heijer op. Hij was sinds januari 2022 managing director van SAS Benelux. Het is nog niet bekend wat Den Heijer, die sinds 2004 verschillende leidinggevende functies binnen SAS vervulde, gaat doen.

Droombaan

Monic  van  Aarle

Monic van Aarle

Monic van Aarle is 17 april gestart bij NTT Data Business Solutions Benelux. Ze komt van Oracle waar ze verantwoordelijk was voor de applicatiediensten in de Benelux. Een droombaan’, zo typeert ze haar nieuwe functie. Ze neemt de rol van vice president en managing director over van René Caubo. Hij is nog aan het bekijken wat zijn volgende stap zal zijn, maar blijft tot de zomer aan om te zorgen voor een goede overdracht. 

Volgens die informatie draagt Caubo met vertrouwen zijn functie over. ‘Een besluit nemen om een stap terug te doen bij een organisatie waar je meer dan twintig jaar aan hebt gebouwd, dat gaat niet over één nacht ijs.’ Hij zegt dat NTT met Van Aarle een directeur krijgt die oog heeft voor de businessdoelen én de mensen met wie die doelen samen gerealiseerd moeten worden. Het bericht vermeldt niet wat Caubo nu gaat doen. 

Met de overstap van Oracle naar SAP-partner NTT keert Van Aarle terug op bekend terrein. Ze werkte eerder bij SAP Nederland, waar ze meer dan twintig  jaar in diverse functies, waaronder die van verkoopdirecteur haar ervaring in de software-industrie opbouwde.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-04-20T15:15:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.