G-Cloud grote winnaar eGov Awards

Winnaar

G-Cloud, het overkoepelend cloud-initiatief van de Federale Overheidsdiensten, de Sociale Zekerheid en de Instellingen van Openbaar Nut, is de grote winnaar geworden van de dertiende eGov Awards van Agoria.

Voor de eGov Awards schreven zich dit jaar 36 projecten in. De grote winnaar van de avond was G-Cloud, een groot overheidsproject waar op termijn zowel infrastructure as a service, platform as a service, als software-as a servive-diensten zullen op aangeboden worden.

‘Een project van zo’n omvang, impact en toekomstgericht, daar kan je niet naast kijken’, zo becommentarieerde de jury de winnaar. ‘De G-Cloud bouwt verder op de inspanningen in voorgaande jaren om ict-infrastructuur te delen, met in 2016 een daling van 12 procent in de kostprijs voor virtuele servers en van 40 procent voor opslag. Bovendien voorziet de ‘hybride’ G-Cloud ook in de mogelijkheid om, waar wenselijk, gebruik te maken van de ‘publieke’ cloud.’

De G-Cloud heeft vandaag in eerste instantie gebruikers in de sociale zekerheid, zoals het eHealth-platform, de Hulpkas voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering en de Federale pensioendienst. Het is een project dat nog volop verder groeit en veel gebruikt maakt van open source-technologieën als OpenShift, Kubernetes, Docker-containers en OpenStack (VM as a service).

Andere winnaars van een eGov Award waren onder meer de VDAB (voor My Coach, in de categorie Gebruiksvriendelijkheid), de Stad Gent (in de categorie Open Data) en het selectie- en rekruteringsbureau Selor (voor Be Badges in de categorie Innovatie). 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-12-02T11:50:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.