Cloud wordt almaar populairder voor back-ups

Back-up

Wanneer een Belg back-ups maakt van zijn data of foto’s gebruikt hij daar in één op de drie gevallen een cloud-dienst voor. Desondanks maakt ook één op de drie landgenoten nooit een back-up van zijn gegevens. Dat blijkt uit onderzoek van de harde schijven-fabrikant Seagate.

Seagate verrichte het onderzoek naar aanleiding van World Backup Day. De studie werd uitgevoerd bij tweeduizend Belgen en liep ook in Duitsland en Nederland. Het onderzoek brengt ook enkele interessante of zelfs schrikbarende cijfers aan het licht. Zo wist 43 procent van de ondervraagden niet wat een back-up is. Velen menen dat het gaat om een uitbreiding van hun opslaggegevens om plaats vrij te maken op hun computer. Een kwart van de Belgen heeft geen idee hoe ze een back-up van zijn/haar computer of laptop moet maken, en slechts 3 op de 10 (31 procent) geven aan heel zeker te weten hoe dat moet.

Bijna drie op tien landgenoten maakten in het voorbije jaar ook geen enkele back-up, niet van pc’s, niet smartphones en niet van videocamera’s. Als ze het wel deden gebeurde dat vooral voor de computer (59 procent), voor de smartphone (35 procent), het fototoestel (34 procent), de tablet (20 procent) en de videocamera (4 procent).

Belgen zijn daarmee slechtere leerlingen dan Nederlanders of Duitsers. Zij geven vaker aan dat ze het voorbije jaar een back-up hebben gemaakt (respectievelijk 82 procent en 81 procent vs. 72 procent bij Belgen).

Als het gaat over naar welk medium een back-up wordt gemaakt, blijft de externe harde schijf met voorsprong het populairst (76 procent), daarna volgt de cloud (33 procent). Acht procent neemt back-ups door te printen op papier en 7 procent door het plaatsen van materiaal op sociale media. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-03-27T16:44:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.