Tech goed voor 10.000 banen op twee jaar

werkplek

In de periode 2016-2018 zal de technologiesector in ons land zowat tienduizend banen hebben gecreëerd. Dat stelt de technologiefederatie Agoria bij de voorstelling van haar halfjaarlijkse conjunctuuranalyse.

Vandaag werken er ongeveer driehonderdduizend mensen in de technologiesector in België, zegt Agoria. In de eerste drie maanden van het jaar werden 2.500 extra banen gecreëerd. Voor de rest van het jaar verwacht Agoria een verdere jobcreatie van drieduizend bijkomende banen, maar zullen er ook 3200 verdwijnen bij Caterpillar en zijn toeleveranciers. In 2018 verwacht Agoria een stijging van alweer 3.600 jobs. Tussen begin 2016 en eind 2018 zal de technologische industrie zo alles samen voor tienduizend extra banen hebben gezorgd.

De technologiesector kende de eerste zes maanden van het jaar ook een omzetstijging van vier procent. Een groot gedeelte van deze groei is te verklaren door een verbetering van ons marktaandeel. We merken voor het eerst in een kwarteeuw een fragiel herstel van het marktaandeel in de wereldexport. Digitalisering zorgt zelfs voor een omzetstijging van 6,5 procent in de ict-activiteiten.

‘De taxshift heeft de technologiebedrijven wel degelijk geholpen’, zegt Marc Lambotte, ceo van Agoria. ‘Tegelijk vragen we dat de federale regering in haar laatste 19 maanden de ‘fiscale koterijpolitiek’ in de vennootschapsbelasting verder afbouwt en het tarief naar 22 procent verlaagt. Verder moet, gezien de economische groei en de lage rente, de begroting grondiger worden gesaneerd.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-11T15:48:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.