General Atomics vormt Belgische drone-alliantie

Dit artikel delen:
Soldaten

De Amerikaanse dronefabrikant General Atomics gaat samen met vijf Belgische bedrijven militaire drones bouwen. Die zijn bedoeld voor het Belgische leger. Het contract is zo’n 226 miljoen euro waard.

De MQ-9B Sky Guardian. Zo heet de drone die het Californische General Atomics gaat bouwen, in samenwerking met luchtvaartfabrikant SABCA, industrieel specialist Thales Belgium, interfaceleverancier Esterline, drone-incubator DronePort en de specialist in satellietcommunicatie Newtec.

De ministerraad gaf eind oktober groen licht voor de aankoop van de MALE-drones (Medium Altitude, Long Endurance). Aan de Belgische bedrijven zal het contract volgens General Atomics over de hele levensduur van het programma meer dan 100 miljoen euro aan economische waarde opleveren. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-21T09:38:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.