Telenet-personeel werkt thuis tot eind dit jaar

Telecomoperator Telenet communiceert aan het personeel dat ze tot zeker eind dit jaar kunnen thuiswerken. Het bedrijf past ook zijn kantoren aan met focus op 'samenwerkruimtes', ook in de openlucht.

Zo richt Telenet in totaal twintig grote samenwerkruimtes in waar teams tot dertig mensen met anderhalve meter afstand van elkaar zullen kunnen vergaderen of brainstormen. Het bedrijf bekijkt ook om in de openlucht samenwerkruimtes op onbenutte parkeerplaatsen op te zetten. Door deze ingrepen zullen er minder individuele werkplekken zijn.

Voltijds telewerk blijft bij Telenet zeker tot het einde van het jaar de gewoonte. De maatregel geldt voor werknemers die hun job zonder problemen vanop een afstand kunnen uitvoeren. Het gaat in totaal om 86 procent van het personeel of 2.600 van de 3.025 werknemers.

Medewerkers die op kantoor willen werken, kunnen via een speciaal ontwikkelde app op voorhand hun stoel reserveren. Wie om sociale of technische redenen niet kan thuiswerken, krijgt daarbij voorrang. Het kantoor wordt, zo klinkt het bij de operator, zo meer dan ooit een plek om te connecteren en samen te werken.

Met dit initiatief volgt Telenet het voorbeeld van internationale bedrijven als Google, Facebook en Twitter. Ook kleinere Belgische (technologie)bedrijven, zoals Eurosys en Protime, kozen reeds voor een gelijkaardige aanpak.

Parkeerplaatsen

Telenet past al zijn zeven kantoren in Mechelen-Noord, Mechelen-Zuid, Wommelgem, Zaventem, Sint-Truiden en Aalst aan. Die worden allemaal ingericht in functie van samenwerken of vergaderen.

‘In plaats van te wachten tot deze coronacrisis voorbij is en terug te keren naar onze oude werksituatie, zien we deze situatie als een positieve uitdaging waarbij we onze manier van werken versneld, maar doordacht kunnen hertekenen’, stelt Ann Caluwaerts van Telenet.

Het bedrijf stimuleert nu al werknemers die op kantoor samenkomen om voor brainstorms of meetings buiten te wandelen of een ommetje rond het gebouw te maken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-19T09:37:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.