Getronics Belux ontslaat 220 resterende werknemers

Ontslag afscheid opstappen

De 220 overblijvende werknemers bij Getronics Belux zijn officieel ontslagen. Dat meldt het persagentschap Belga. Een grote verrassing is dit niet. Twee weken geleden werd het bedrijf failliet verklaard. 110 werknemers zijn overgenomen door Cegeka en Connectis.

Deze zomer werd duidelijk dat Getronics in zwaar weer zat. Eind juli kwam het bedrijf in handen van de Britse kapitaalverstrekker GSH Private Capital. Die had het overgenomen van de Amerikaans-Braziliaanse entrepreneur Nana Baffour.

Vlak voor de verkoop werd de Belgisch-Luxemburgse vestiging echter uit de deal gehaald. GSH zou Getronics Belux wel willen overkopen, maar wilde daarbij eerst de kosten verlagen door 120 medewerkers te ontslaan en van de rest een loonvermindering te eisen. Als daar niet op werd ingegaan, zou GSH Getronics Belux failliet laten gaan, een strategie waartegen de vakbonden fulmineerden. 

Cegeka en Connectis

Eind september verleende de Brusselse ondernemingsrechtbank al opschorting van betaling aan Getronics. Er werd toen ook een mandataris aangesteld om overnemers te zoeken. Uiteindelijk bleek eind oktober dat Cegeka ongeveer tien contracten van Getronics wilde overnemen, evenals ongeveer dertig medewerkers.

Ook het bedrijf Connectis toonde interesse en lijfde tachtig mensen in, voornamelijk Luxemburgers. Die naam liet bij de vakbonden wel een alarmbel afgaan. ‘Het gaat immers om een deel van de groep die de Belux-afdeling begin deze zomer heeft afgesplitst’, zei ACV-secretaris Kris Vanden Bossche daar toen over. ‘Ze worden nu dus gewoon voor een prikje opnieuw overgenomen door degene die hen eerst heeft afgestoten.’

Voor de 220 resterende werknemers is er nu ook duidelijkheid: zij mogen op zoek naar een nieuwe baan. Er blijven nog drie mensen in dienst die de curatoren bijstaan met de afwikkeling van het faillissement.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-27T15:31:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.