Peopleware helpt blokkende studenten bij it-vragen

Leren

PeopleWare uit Lier biedt hulp aan it-studenten die uitleg willen over hun cursussen. Wie iets niet begrijpt, mag met het softwarebedrijf contact opnemen via sociale media, mail of telefoon.

Tot het einde van de blokperiode staan bij PeopleWare professionals klaar die studenten uit eender welke richting helpen met vragen over softwareontwikkeling of programmeren.

'Studenten hebben het niet makkelijk nu’, zegt managing director Marc Schijvaerts. ‘En corona heeft het alleen nog maar erger gemaakt. Vandaar dat we als bedrijf onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en studenten helpen met it-vakken.’

PeopleWare doet dit soort acties omdat ze vanuit hun organisatie ook met de studenten inzitten, klinkt het. Naast de traditionele blokperiodes waarin ze hun hulp aanbieden, staat hun deur tijdens het jaar ook open voor studenten die vragen hebben of hulp zoeken voor hun thesis, zowel voor it-gerelateerde richtingen, als daarbuiten. Het bedrijf gelooft sterk dat stages een mooie aanvulling zijn op het gewone curriculum. 

Bovendien helpt het ook in de war for talent. ‘Iedereen is gebaat bij een kwalitatieve instroom van goede afgestudeerden in het bedrijfsleven’, zegt Schijvaerts. ‘Als we hieraan kunnen meewerken, dan doen we dat met heel veel plezier.’

Ook bij Elmos, een zusterbedrijf van Peopleware, vinden dit soort initiatieven ingang. Het Mechelse it-consultancybedrijf biedt studenten tijdens de blok stille ruimtes aan waarin ze samen kunnen studeren. Daarbij worden ze ook van een natje en een droogje voorzien. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-01-14T09:40:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.