Datacenterbranche wil klimaatneutraal zijn in 2030

Klimaat

Vijfentwintig Europese bedrijven en zeventien brancheorganisaties uit de datacenter- en cloudwereld willen tegen 2030 volledig klimaatneutraal werken. Daarvoor hebben ze het Klimaatneutrale Datacenter Pact in het leven geroepen.

Bij de bedrijven en organisaties die het Pact hebben ondertekend zitten onder andere Google, AWS, LCL, Leaseweb, de European Data Centre Association, de Danish Cloud Community, de Dutch Data Center Association en Dutch Hosting Providers Association. Het pact voorziet in een zelfregulering die in samenwerking met de Europese Commissie is ontwikkeld. Het ondersteunt zowel de Europese Green Deal, die tot doel heeft Europa tegen 2050 tot het eerste klimaatneutrale continent ter wereld te maken, als de Europese Datastrategie. 

Concreet komt het er op neer dat Europese datacenters tegen 2030 klimaatneutraal moeten zijn. De ondertekenaars verbinden zich er toe om bijvoorbeeld 100 procent koolstofvrije energie in te kopen, te zoeken naar manieren om warmte te hergebruiken en om prioriteit te geven aan waterbesparing. Ook het recyclen en repareren van servers maakt deel uit van het plan. De bedrijven beloven ook hun energie-efficiëntie te zullen bewijzen aan de hand van meetbare doelstellingen. 

De Europese Commissie zal twee keer per jaar toezicht houden op de vooruitgang die wordt geboekt bij het realiseren van klimaatneutrale datacenters.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-01-21T14:50:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.