IBM bereidt bedrijven voor op klimaatverandering

IBM heeft zijn nieuwe Environmental Intelligence Suite (EIS) aangekondigd, een op ai gebaseerd softwarepakket dat organisaties kunnen in zetten ter voorbereiding op klimaatverandering. Met de suite is de complexiteit van milieu-compliance en de rapportage hieromtrent aanzienlijk te verminderen.

Met EIS krijgen organisaties inzicht in welke impact ze hebben op de planeet. Deze suite is de eerste in zijn soort die op deze manier kunstmatige intelligentie, metrologische data, analyse van klimaatrisico's en een CO2-boekhouding combineert. De tool kan ook analyses over klimaatrisico's en die CO2-boekhouding maken.

EIS is beschikbaar als een saas-tool en telt verschillende mogelijkheden. De software kan retailers ondersteunen die zich willen voorbereiden op ernstige verzend- en voorraadverstoringen als gevolg van slechte weersomstandigheden. Het kan ook zijn dat retailers de milieurisico’s willen inschatten voor hun (toekomstige) magazijnlocaties. EIS kan ook energie- en nutsbedrijven helpen met het bepalen waar hoogspanningsleidingen moet worden aangebracht en in welke gebieden ze de meeste risico’s lopen op natuurrampen zoals bosbranden of overstromingen. Supermarkten krijgen dankzij EIS dan weer een duidelijker beeld van hoe koelsystemen bijdragen aan hun totale uitstoot van broeikasgassen.

De Environmental Intelligence Suite is ten slotte te integreren met andere suites van IBM, waaronder de Maximo Application Suite om bedrijven te helpen de levenscyclus van kritieke bedrijfsmiddelen te beschermen en te verlengen en de Supply Chain Intelligence Suite om duurzamere en veerkrachtigere supply chains op te bouwen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-10-13T10:24:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.