Google dreigt ongevaccineerde werknemer te ontslaan

Wie zich als Google-werknemer niet laat vaccineren, zal een deel van het loon verliezen en kan zelfs ontslagen worden. Dat blijkt een intern document dat de Amerikaanse tv-zender CNBC kon inkijken.

Volgens de documenten hadden Google-werknemers tot 3 december de tijd om hun vaccinatiestatus door te geven of om een vrijstelling te vragen wegens medische of religieuze redenen. Wie na die datum niets van zich heeft laten horen of wiens vrijstelling is afgewezen, werd door het bedrijf gecontacteerd. Ook personeel dat van thuis uit werkt, moet een prik krijgen.

De deadline om gevaccineerd te worden, legt Google op 18 januari. Als een werknemer voor die datum geen prik(ken) heeft gekregen, wordt hij op ‘betaald administratief verlof’ gezet. Daarna kunnen nog zes maanden ‘onbetaald persoonlijk verlof’ volgen en uiteindelijk zelfs ontslag. Google ontkent tegenover Amerikaanse media niet dat de maatregel bestaat. 

De regering-Biden wil Amerikaanse bedrijven met honderd of meer werknemers verplichten om hun werknemers voor 18 januari volledig te vaccineren of regelmatig op corona te testen. De wet wordt voorlopig tegengehouden door een federale rechter, maar Google wil er zich toch sowieso naar schikken.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-12-15T10:54:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.