Google dreigt ongevaccineerde werknemer te ontslaan

Wie zich als Google-werknemer niet laat vaccineren, zal een deel van het loon verliezen en kan zelfs ontslagen worden. Dat blijkt een intern document dat de Amerikaanse tv-zender CNBC kon inkijken.

Volgens de documenten hadden Google-werknemers tot 3 december de tijd om hun vaccinatiestatus door te geven of om een vrijstelling te vragen wegens medische of religieuze redenen. Wie na die datum niets van zich heeft laten horen of wiens vrijstelling is afgewezen, werd door het bedrijf gecontacteerd. Ook personeel dat van thuis uit werkt, moet een prik krijgen.

De deadline om gevaccineerd te worden, legt Google op 18 januari. Als een werknemer voor die datum geen prik(ken) heeft gekregen, wordt hij op ‘betaald administratief verlof’ gezet. Daarna kunnen nog zes maanden ‘onbetaald persoonlijk verlof’ volgen en uiteindelijk zelfs ontslag. Google ontkent tegenover Amerikaanse media niet dat de maatregel bestaat. 

De regering-Biden wil Amerikaanse bedrijven met honderd of meer werknemers verplichten om hun werknemers voor 18 januari volledig te vaccineren of regelmatig op corona te testen. De wet wordt voorlopig tegengehouden door een federale rechter, maar Google wil er zich toch sowieso naar schikken.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-12-15T10:54:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.