Hervorming auteursrechten geblokkeerd

De Franstalige liberalen van MR lijken de fiscale hervorming rond de auteursrechten te blokkeren. De partij vreest de gevolgen voor de it-sector in ons land.

De discussie over de auteursrechtenhervorming lijkt nog niet ten einde. Meer zelf: de regeling verdeelt de regeringspartijen in de Vivaldi-coalitie. Een tegenstem van de Waalse politica Marie Christine Marghem van MR lijkt het fiscale luik van de programmawet namelijk even in de koelkast te plaatsen. Die wet behandelt alle beslissingen die tijdens de begrotingsonderhandelingen werden genomen. De struikelblok is dus duidelijk: de hervorming van het fiscale gunstregime rond de auteursrechten.

Sinds de aankondiging van de hervorming rond de auteursrechten hebben diverse sectoren en sectorverenigingen zoals Agoria en Feweb volop hun bezwaren geuit. Ze vrezen om geen recht meer te hebben op het fiscale systeem rond de auteursrechten en de MR lijkt begrip te tonen voor hun bezorgdheid. De Franstalige liberalen willen vooreerst toelichting over de gevolgen voor de it-sector, de advocaten en de architecten, omdat ze geducht zijn dat dat die beroepsgroepen andere oorden (en landen) zouden opzoeken.

Benieuwd hoe de discussie zal evolueren en of minister van Financiën Vincent Van Peteghem de Franstalige liberalen zal kunnen overtuigen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-12-20T12:15:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.