Vasco Data Security benoemt nieuwe topman

Scott Clements CEO Vasco

Vasco Data Security heeft Scott Clements aangesteld als president en chief executive officer. Hij werd ook verkozen als lid van de raad van bestuur. Clements neemt de fakkel over van T. Kendall Hunt, de oprichter van Vasco.

Scott Clements werd in 2015 benoemd als chief strategy officer bij Vasco. In november vorig jaar werd hij gepromoveerd tot president en chief operations officer.

‘Ik ben vereerd om Ken op te volgen als ceo en wil hem bedanken voor wat hij gedaan heeft voor Vasco in de voorbije twintig jaar’, stelt de nieuwe topman in een mededeling. ‘Ik kijk ernaar uit om met een sterk managementteam en toegewijde werknemers ons bedrijf wereldwijd nog verder uit te bouwen.’

Vasco Data Security heeft stevige wortels in België. Ongeveer een derde van de ruim zeshonderd werknemers opereert vanuit België. In Mollem (Asse) is het internationale distributiecentrum gevestigd en in Wemmel zowel een belangrijk innovatiecentrum als een r&d-centrum.

Digipass, het bekendste product van het bedrijf, is een Belgische uitvinding. Hoewel het gekend is als hardwaretoestelletje om veilig aan te loggen op bankapplicaties en om transacties te ondertekenen, is de technologie nu vaak onzichtbaar als software geïntegreerd in mobiele applicaties, bijvoorbeeld bij mobiele bankingapps.

Ook Nederland is van strategisch belang voor Vasco. De meerderheid van de Nederlandse banken gebruikt Vasco-technologie, met als bekendste klant de Rabobank. Vasco heeft twee r&d-centra in Nederland: in Rosmalen en in Enschede. Daar werken zo’n twintig werknemers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-07-28T11:41:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.