Hein Dirix volgt Johan Dekempe op bij Spie België

SPIE

Hein Dirix

Hein Dirix is op 1 maart 2019 toegetreden tot Spie Belgium. Vanaf 1 mei 2019 is hij benoemd tot afgevaardigd bestuurder van Spie Belgium, waarvan hij de algemene leiding in handen neemt. Hij volgt Johan Dekempe op, die hem nog zal adviseren in zijn nieuwe functie tot 30 september, de datum waarop hij met pensioen gaat.

Hein Dirix is 53 jaar, heeft een diploma burgerlijk ingenieur van de KU Leuven en een diploma General Management van het Centre Européen d’Education Permanente in Fontainebleau. Dirix startte zijn carrière in 1990 bij Exxon Chemicals en werkte onder meer bij Electrabel, Tractebel en Technum. Hij oefende verschillende managementfuncties uit in binnen- en buitenland.  

Van bij de eerste gesprekken voelde Dirix zich erg aangesproken door Spie Belgium. ‘Mijn manier van werken en mijn waarden sluiten perfect aan bij die van Spie. Hier komen de medewerkers en hun veiligheid bovendien op de eerste plaats, en dit strookt volledig met mijn visie op de onderneming.’

In navolging van zijn voorganger zal hij het bedrijf verder ontwikkelen en de marktevoluties van dichtbij volgen. Hij wil de positie van de onderneming versterken om in te spelen op de uitdagingen van convergentie tussen digitalisering en de technische diensten.

Spie Belgium is een dochterbedrijf van Spie Group, dat zich bezighoudt met multitechnische dienstverlening. Het bedrijf heeft 1850 medewerkers en zestien vestigingen in België en een in Luxemburg. Spie Belgium levert geïntegreerde oplossingen en diensten op het gebied van elektrotechniek, machinebouw en airconditioning, energie en communicatienetwerken. De overkoepelende groep heeft ruim 46.400 medewerkers en genereerde in 2018 6,7 miljard euro omzet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-02T11:41:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.