Huiszoeking bij Proximus-ceo Leroy

Dominique Leroy

Het gerecht heeft huiszoekingen uitgevoerd in het kantoor en de privéwoning van Proximus-topvrouw Dominique Leroy. De inval vond een dag voor Leroys vertrek plaats. Waarschijnlijk was justitie op zoek naar bewijzen van handel met voorkennis.

Het afscheid van Dominique Leroy is nu echt wel compleet in het water gevallen. Gisteren heeft het Brusselse gerecht verschillende huiszoekingen uitgevoerd in haar kantoor in de Proximus-gebouwen en in haar woning in Sint-Pieters-Woluwe. Leroy staat in het oog van de storm omdat ze, een maand voor ze aankondigde naar KPN over te stappen, een pakket Proximus-aandelen ter waarde van 285.000 euro heeft verkocht. Als ze op dat moment al wist dat ze het bedrijf ging verlaten, is dat handel met voorkennis. Haar vertrek zou immers weleens een negatieve invloed kunnen hebben op de koers van het aandeel.

De beurswaakhond FSMA opende eerder al een onderzoek naar Leroy. In dat onderzoek riskeert de topvrouw ‘enkel’ een administratieve boete. Als het gerecht echter besluit haar voor de rechter te brengen, hangt haar in het ergste geval een gevangenisstraf boven het hoofd.

Leroy zelf begint vandaag aan haar laatste werkdag bij Proximus. Normaliter zou ze tot december blijven, maar, onder druk van de vakbonden, is die datum vervroegd. Ook daarmee werd haar blazoen besmeurd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-09-20T09:58:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.