Xavier Pichon nieuwe topman voor Orange België

Orange Belgium heeft beslist om Xavier Pichon met ingang van 1 september tot ceo te benoemen. Pichon is een 53-jarige Fransman met twintig jaar ervaring op de teller als lid van het uitvoerend comité in grote bedrijven.

Pichon studeerde af aan de Ecole de la Chambre de Commerce et de l'Industrie de Paris. Hij is getrouwd en vader van vijf kinderen. Hij begon zijn carrière in 1990 als financieel directeur bij de Franse groep Bouygues. De Fransman ging vervolgens aan de slag bj Calan Ramolino/Salustro Reydel en maakte in 1998 de overstap naar Orange, waar hij verschillende functies bekleedde, onder andere die van cfo bij Orange Frankrijk en als hoofd van de investeerdersrelaties. Zijn laatste rol was die van deputy ceo bij Orange Frankrijk, waar hij instond voor financiën, strategie en transformatie. Nadien trok hij naar Boston Consulting Group. Nu keert hij terug naar Orange.

‘Het is mij een eer en een genoegen om de fakkel van Michaël Trabbia bij mijn terugkeer naar de Orange-groep te mogen overnemen’, zegt Pichon. ‘Zijn werk met het uitvoerend comité is een voorbeeld van een bijzonder succesvolle transformatie van een uitdagende operator in een levendige en uitermate competitieve markt. Dankzij dit succes kon Orange zijn essentiële opdrachten - connectiviteit en dienstverlening - blijven verzekeren tijdens de ongezien crisis die we nu doormaken.’

Na Proximus (dat eind vorig jaar Guillaume Boutin als topman aanstelde) kiest ook Orange dus voor een Fransman als zijn nieuwe ceo. Bij Telenet, de derde operator in ons land, zwaait John Porter de plak, een Australische Amerikaan. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-07T10:19:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.