Miguel De Bruycker blijft aan het hoofd van CCB

Dit artikel delen:
CCB Centrum voor Cybersecurity Belgium

Het mandaat van directeur Miguel De Bruycker aan het hoofd van het Centrum voor Cybersecurity (CCB) is met vijf jaar verlengd. Dat meldt DataNews. De ministerraad heeft ook het mandaat van adjunct-directeur Phédra Clouner voor vijf jaar verlengd.

De Bruycker leidt het Centrum voor Cybersecurity Belgium sinds de oprichting ervan in 2015. Daarvoor was hij ‘Head of Cyber Defense’ bij het Belgische leger. De Bruycker studeerde aan de Koninklijke Militaire School en behaalde ook een masterdiploma it aan de VUB.

Het CCB valt onder de FOD Kanselarij van de Eerste Minister. De opdracht omvat onder meer het sensibiliseren rond en waarschuwen voor cyberveiligheid, zowel voor consumenten, bedrijven als openbare organisaties. Met het CERT (Federal Cyber Emergency Team) heeft het CCB ook een eigen operationele dienst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-27T13:20:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.