Getronics BeLux wil af van 126 werknemers

Bedrijf eist van overgebleven personeel loonoffer, anders mogelijk faillissement

Ontslag afscheid opstappen

Bij it-dienstverlener Getronics in Diegem staan 126 van de 336 banen op de tocht. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Volgens de vakbonden wil de nieuwe eigenaar van Getronics vooral de loonmassa van het Belgische filiaal afbouwen vooraleer het over te nemen.

De saga rond Getronics begint eind juli toen het bedrijf voor 200 miljoen euro verkocht werd aan het Britse kapitaalfonds GSH Private Capital, dat een minderheidsaandeelhouder van Getronics was. De verkoper was de Amerikaans-Braziliaanse entrepreneur Nana Baffour die het bedrijf in 2017 had gekocht van een ander fonds, Aurelius voor 220 miljoen euro.

Volgens de vakbonden werd de Belgisch-Luxemburgse dochter van Getronics vlak voor de verkoop afgesplitst van de internationale groep. GSH was naar verluidt ook geïnteresseerd om Getronics BeLux in te lijven, maar wou daarbij eerst de financiële gezondheid van het bedrijf nader onderzoeken. Nu zou blijken dat het GSH vooral te doen is om de entiteit te isoleren en de kosten te verlagen. Daarbij wil het kapitaalsfonds 126 van de 336 werknemers ontslaan en eist het van de overblijvers een loonvermindering van vijftien procent. Als hier niet wordt op ingegaan, dreigt GSH om Getronics BeLux te laten failliet gaan.

Volgens de vakbonden leeft Getronics de ‘wet-Renault’ niet na (die regelt hoe collectieve ontslagen moeten afgehandeld worden) en is er sprake van ‘chantage’. Er staan nieuwe onderhandelingen tussen directie en bonden op de agenda. De directie zelf wou niet reageren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-14T14:02:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.