Toch nog topjob in telecom voor Leroy

Dominique Leroy

Dominique Leroy (55) wordt vanaf 1 november 2020 bij Deutsche Telekom verantwoordelijk voor de Europese markt. Zij volgt Srini Gopalan op, die de verantwoordelijkheid voor de Duitse markt op zich neemt.

Dominique Leroy was tot voor een jaar ceo van Proximus en leek op weg naar een topjob, als ceo van het Nederlandse KPN. Die overstap ging op het laatste moment echter niet door, omdat het Brusselse parket en de beurswaakhond FSMA een onderzoek instelden naar een pakket Proximus-aandelen dat Leroy met voorkennis zou hebben verkocht. De zaak draaide rond de vraag of Leroy op het moment van de verkoop al wist of ze naar KPN zou trekken en of dit dus een transactie met voorkennis was.

KPN trok daarop zijn voorstel weer in en Leroy werd zelfs een tijdje officieel in verdenking gesteld. Deze zomer werd echter bekend dat ze een minnelijke schikking met het gerecht had afgesloten, waarmee de juridische strijdbijl werd begraven. De schikking kostte haar 107.000 euro.

Na haar vertrek bij Proximus werkte Leroy een tijd als zelfstandig adviseur en consultant, maar nu krijgt ze dus toch nog de begeerde topjob, niet bij KPN, maar bij concurrent Deutsche Telekom. Timotheus Höttges, ceo van Deutsche Telekom: ‘We kijken uit naar de samenwerking met Dominique in het directieteam. Zij heeft meer dan dertig jaar ervaring in de consumentengoederen- en telecommunicatie-industrie en kent onze industrie als geen ander. Ik waardeer haar sterke markt- en klantgerichtheid. Ze staat voor groei. Ik ken haar van vele vergaderingen in Brussel. Daar zal ze ons ook zeer goed ondersteunen in ons politiek en reglementair werk.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-09-08T15:54:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.