Chinese telecom-aandelen blijven toch in New York

De New York Stock Exchange (NYSE) gaat dan toch niet de aandelen schrappen van China Mobile, China Unicom en China Telecom. Dat had ze eerder aangekondigd. Na ‘overleg met relevante autoriteiten’ komt de beursautoriteit op de beslissing terug.

Waarom de NYSE het eerdere besluit plots omdraait, is niet duidelijk. Eerder liet de instantie weten dat China Mobile, China Unicom en China Telecom hun notering op de Amerikaanse beurs zouden kwijtspelen. Het verbod op de Chinese telecom-aandelen moest op 11 januari ingaan. 

De stap kwam nadat president Trump Amerikaanse investeerders verbood geld te stoppen in een dertigtal Chinese ondernemingen die, volgens hem, banden hadden met het Chinese leger. De president wilde zo voorkomen dat China zijn militaire macht zou kunnen uitbreiden met Amerikaans kapitaal. 

China Mobile heeft al meer dan twee decennia een notering in New York. De aandelen van China Unicom en China Telecom zijn respectievelijk sinds 2000 en 2002 te koop. Als ze van de Amerikaanse beurs verwijderd zouden worden, zou dat allicht niet al te veel invloed hebben op de bedrijven zelf. De overgrote meerderheid van het kapitaal wordt op de beurs van Hongkong verhandeld en haast al hun activiteiten spelen zich af in het thuisland China. 

De Chinese beursautoriteit CSRC had eerder al gereageerd dat de aanvankelijke boycot een puur politiek motief had. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-01-05T10:29:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.