Atos ziet na 'te laag bod' af van overname DXC

Atos staakt zijn poging DXC in te lijven. De Amerikanen laten weten het bod van de Franse it-reus te ontoereikend te vinden.

Begin januari maakte Atos bekend dat het interesse in DXC heeft en tien miljard dollar uit de oorlogskas gehaald om zijn Amerikaanse concurrent op te kopen. Nauwelijks drie weken later kan de hele opzet in de prullenmand. Atos laat weten dat zijn volledige raad van bestuur unaniem heeft besloten om de overnamepoging stil te leggen. DXC van zijn kant licht toe dat de tien miljard ‘ontoereikend’ was. ‘Na bepaalde informatie op hoog niveau te hebben gedeeld om Atos te helpen begrijpen waarom de raad van mening is dat het voorstel DXC ondergewaardeerd heeft, zijn Atos en DXC vandaag overeengekomen om verdere besprekingen te beëindigen’, aldus een persmededeling.

DXC, eerdere fusie van CSC en de service-spin-off van Hewlet Packard Enterprise, bleek al snel een koele minnaar te zijn van het bod. En ook de Fransen hadden verstaan gegeven het bedrijf niet tot elke prijs te willen binnenhalen. Toch zag Atos brood in een fusie. De combinatie met DXC zou een ‘leider op het gebied van digitale diensten creëren’, zo maakte het bedrijf zich sterk.

Over de eerste helft van zijn boekjaar heeft DXC een nettoverlies van 455 miljoen dollar gedraaid. De omzet tikte in die periode af op zo’n negen miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-02-03T10:44:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.